Our Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
Dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van een geluidsscherm - Bink-go.nl
fade
22380
post-template-default,single,single-post,postid-22380,single-format-standard,cookies-not-set,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,woocommerce-no-js,unselectable,voyage-ver-1.6,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Bink-go.nl / Blog  / Dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van een geluidsscherm
31 mrt

Dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van een geluidsscherm

Wanneer je dicht bij een drukke weg, industriegebied of een andere drukke plek woont, is het goed voor te stellen dat je ‘s zomers gek wordt van de herrie. Het plaatsen van een geluidsscherm is dan een logische oplossing. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je de keuze hebt gemaakt om een geluidsscherm te plaatsen. Daar komt dit blog gelukkig om te hoek kijken, hier lees je alles wat je moet weten wat betreft het plaatsen van een geluidsscherm.

Plaats het scherm dicht bij de bron

Het is goed mogelijk dat jij zelf de bron bent doordat er in jouw tuin veel gebeurt, kinderen die in en uit lopen en veel herrie maken tijdens het spelen. De effectiviteit van een geluidsscherm is het hoogst wanneer deze zo dicht mogelijk bij de bron van het geluid wordt geplaatst, met andere woorden, in de omgeving van de kinderen. Komt het geluid van buiten? Plaats het scherm dan aan de rand van je tuin, het dichtst bij de bron van het geluid. 

Hoe verder het geluid, hoe groter het geluidsscherm om een goede demping te krijgen. Wanneer het geluid relatief ver weg is, denk aan een meter of vijftig, dan is het nog maar de vraag of een geluidsscherm de meest effectieve oplossing is. Een kwalitatieve schutting is dan misschien een betere oplossing. Het dempt net zo veel geluid en bespaart je een hoop geld.

Licht je buren in

Een geluidsscherm is mogelijk een ingrijpende ingreep, voornamelijk financieel. Het is dan verstandig om in gesprek te gaan met je buren. Zij profiteren tenslotte ook van de het scherm. Ook voorkomt een gesprek eventuele juridische problemen wat betreft erfgrens of wettelijke geluidsniveau’s.

Beperk reflecterende oppervlaktes

Heb je in je tuin een grote schutting of zo goed als lege muur? Plaats dan geluidswerend materiaal, geluidsreflecties worden zo beperkt. Zeker wanneer jij de bron van het geluid bent helpt dit om het geluidsniveau te verlagen.

Win eventueel advies in

Wanneer je na het lezen van dit blog nog twijfels hebt, is het verstandig om even een bezoekje te brengen aan de dichtstbijzijnde bouwmarkt om advies in te winnen. Het verkeerd plaatsen van een geluidsscherm heeft namelijk vervelende gevolgen. Een scherm zonder goede constructie is gevaarlijk bij storm en een geluidsscherm te dicht bij een airco-unit heeft negatieve gevolgen voor de ventilatie.

Speedy1974

No Comments

Leave a Reply:

error: Content is beveiligd !!